Wednesday, March 13, 2013

Alhamdulillah...Sihat...

Assalamualaikum... Ni sambungan dari Entry >>>Bunting Pelanduk<<< pagi tadi... Saya baru je balik dari Klinik dan buat scanning... Alhamdulillah sebab dah nampak dan ada degupan jantung selepas berusia 8 minggu... Siapa yang ada baca Entry saya tentang >>>Kantung Kosong<<< memang tahu kenapa saya berasa sedikit lega sekarang...

Tentang bleeding tu, doktor kata sekarang ni dalam proses penempelan. Jadi agak normal kalau ada keluar sedikit darah. Tapi kalau banyak, barulah tak normal... Alhamdulillah... Kandungan sihat dan En.Suami tersenyum bila mendengar bunyi degupan jantung si kecik dari Ultrasound... (^_^)

1.66cm, 8minggu (2bulan)
Sekarang ni baru trimester pertama (1-12minggu)...tak boleh terlalu gembira sebab keadaan masih tak stabil dan pelbagai kemungkinan boleh berlaku... Kalau dah masuk trimester ke-2 (13-27minggu) barulah stabil sikit dan menarik nafas lega... Walau apa pun... Doakan kesihatan Si Kecik dan saya yerr... Semoga semuanya dipermudahkan... Amin...

Take Care People...

1 comment:

Anonymous said...

Salam, nk tanya msa kantung kosong tu ada keluar darah lg? masa keluar darah tu, ada daging ke, ada mcm urat tk kluar?

Istighfar

ISTIGHFAR, kalimah yang sangat pendek, memiliki makna yang sangat dalam, sangat indah dalam hidup kita dan memiliki 2 makna.

1. Setiap kali kita mengucap Astagfirullahal'adzim, bererti kita memohon ampun dan maaf daripada Allah, minta ditutupkan aib kita. Semakin kerap kita beristighfar, semakin bersihlah kita dari dosa, kesalahan dan keaiban. Sebab itu Allah menyukai hamba yang beristighfar, kerana tak satu pun antara kita yang bersih dari dosa. Maka beristighfarlah agar Allah mengampuni dosa, kesalahan dan menutupi aib kita.

2. Setiap kali beristighfar, bererti kita brsungguh2 mohon daripada Allah agar memperbaiki hidup kita, menguatkan aqidah kita, membuat kita nikmat dalam ibadah khusyuk dan menjadikan akhlaq kita mulia.

Wallahualam~~~