Monday, July 29, 2013

Set ke 2 dah???

Assalamualaikum... Pagi tadi masa saya ke Klinik Ibu dan Anak, PAR kat pejabat call suruh ambik bungkusan yang sampai jumaat lepas... Saya tau dah tu bungkusan apa, kiriman shaklee yang saya tempah minggu lepas... Hihihi~~~ Kantoi menghilang tengah hari jumaat... =P

Klinik ibu dan Anak... =)
Alhamdulillah, sekarang kandungan dah 7 bulan dan si kecik sihat walafiat... suplement shaklee pun dah masuk set kedua sekarang ni... Alhamdulillah jugak sepanjang mengandung ni saya tak banyak sakit-sakit dan kerenah... Saya boleh berpuasa penuh dan cergas macam biasa...

Sepanjang kehamilan 9 bulan, rasanya cuma perlukan 2 set mengandung je dan ada lebih sikit untuk berpantang... Sewaktu mengandung, bukan kesihatan kita je yang kena jaga...tapi perkembangan si kecik pun kena jaga jugak... Walaupun Shaklee ni agak mahal, tapi demi si kecik, rasanya tak perlu nak berkira sangat... Kalau tak mampu, boleh beli sikit-sikit macam saya sebelum ni... (^_^) Saya bahagi-bahagi beli ikut kemampuan sampailah lengkap 1 set... Sekarang dah masuk set kedua... Syukur, sebab raya ni saya dan En.Suami ada bonus, jadi boleh beli lengkap 1 set terus...

Set Kedua dah... =)
Manfaat shaklee ni banyak, sebab saya boleh mengandung dengan selesa tanpa ada sebarang masalah... Doktor kata saya dan bayi sihat sempurna dan semuanya terkawal... Alhamdulillah... Semoga dipermudahkan sehingga proses kelahiran nanti... Amin... =)

**Promote... Kalau nak beli boleh bagitau saya, nanti saya bagi harga special... Hihihi~~~ (^_^)

Take Care... =)

1 comment:

Bellezza Bunga Matahari said...

waa. terbaik lah untuk kesihatan juga.. saya mgndung ritu ambil susu anmum je.. dan sekarang menyusu baby saya minum susu frenleaf kuat 3T je.. hehehehe (kongsi sekeluarga) alhamdulillah xde alahan masa mengndung. nanti cek komen post saya ya ttg pergerakkan baby :) salam kenalan.. n selamat hari raya..
http://sicantikmatahari.blogspot.com/2013/02/mula-mengira-pergerakan-bayi.html

Istighfar

ISTIGHFAR, kalimah yang sangat pendek, memiliki makna yang sangat dalam, sangat indah dalam hidup kita dan memiliki 2 makna.

1. Setiap kali kita mengucap Astagfirullahal'adzim, bererti kita memohon ampun dan maaf daripada Allah, minta ditutupkan aib kita. Semakin kerap kita beristighfar, semakin bersihlah kita dari dosa, kesalahan dan keaiban. Sebab itu Allah menyukai hamba yang beristighfar, kerana tak satu pun antara kita yang bersih dari dosa. Maka beristighfarlah agar Allah mengampuni dosa, kesalahan dan menutupi aib kita.

2. Setiap kali beristighfar, bererti kita brsungguh2 mohon daripada Allah agar memperbaiki hidup kita, menguatkan aqidah kita, membuat kita nikmat dalam ibadah khusyuk dan menjadikan akhlaq kita mulia.

Wallahualam~~~