Wednesday, August 14, 2013

Semoga Allah Merahmati Kedua Orang Tua ku

Assalamualaikum... 
Selamat menyambut hari lahir ke-60 buat bonda dan ke-56 buat ayahanda tersayang.... (^_^)

Mak dan bapak tersayang... =D

Hari lahir mak jatuh pada 5 Syawal, kebetulan mak dan bapak lahir pada bulan yang sama, jadi kami sambut je sekali masa hari raya yang ke-5... Hari lahir bapak kami tak sempat nak raikan minggu lepas sebab jatuh pada bulan Ramadhan... Bapak lahir pada 1 Ogos dan mak 12 Ogos... Saya doakan semoga Allah panjangkan usia kedua orang tua saya dan melindungi kebahagiaan kami sekeluarga... Amin.... Kami raikan ala kadar dengan kek je sebab abang saya buat rumah terbuka, jadi tak payah sibuk nak masak-masak... Hihihi~~~ Best kan kalau birthday di hari raya, tak perlu nak masak-masak... =P

Mak 60 tahun... Bapak 56 tahun... =D
Lepas kecoh-kecoh tiup dan potong kek... Apa lagi... Bergambar dan makan la cepattt... Sedap tol kek Secret Recipe... Hihihihi~~~ =P


Hari ke-5, saya dah tak pakai baju raya... Sebab malas nak seterika baju... Hihihih~~~
Take Care People... =)

No comments:

Istighfar

ISTIGHFAR, kalimah yang sangat pendek, memiliki makna yang sangat dalam, sangat indah dalam hidup kita dan memiliki 2 makna.

1. Setiap kali kita mengucap Astagfirullahal'adzim, bererti kita memohon ampun dan maaf daripada Allah, minta ditutupkan aib kita. Semakin kerap kita beristighfar, semakin bersihlah kita dari dosa, kesalahan dan keaiban. Sebab itu Allah menyukai hamba yang beristighfar, kerana tak satu pun antara kita yang bersih dari dosa. Maka beristighfarlah agar Allah mengampuni dosa, kesalahan dan menutupi aib kita.

2. Setiap kali beristighfar, bererti kita brsungguh2 mohon daripada Allah agar memperbaiki hidup kita, menguatkan aqidah kita, membuat kita nikmat dalam ibadah khusyuk dan menjadikan akhlaq kita mulia.

Wallahualam~~~