Wednesday, September 18, 2013

Breast Pump Settle... JIMAT!!!

Assalamualaikum... Hari ni dah selesai satu benda... Dari hari tu dok cari Breast Pump mana satu yang nak dibeli... Akhirnya... Rezeki bertuah sebab dapat jumpa OFFER!!!~~~ Hehehehhe~~~ Apa lagi?? Add to cart dan beli la... Saya pernah cerita kat dalam entry lepas pasal >>>Offer Breast Pump Part 1<<<. Tapi kali ni saya jumpa yang lebih murah lagi dari tu...

Bukannya nak belagak bagitau dah beli breast pump... Tapi saya nak share kat bakal-bakal ibu lain yang tengah peningkan perkara yang sama macam saya... Alang-alang dah jumpa, nak bagitau jugak kat kawan-kawan supaya sama-sama dapat jimatkan duit poket... (^_^)

SAYA JUMPA KAT SINI >>>> Offer Breast Pump part 2 <<<


Saya beli yang RM199 tu... Murah kan??? Mungkin korang tak kata murah sebab korang tak tengok dan tak survey lagi harga benda tu kat pasaraya... Saya dah buat survey dan mintak tolong kawan-kawan jugak untuk tengok harga kalau ada jumpa... Nak tau??? Brand yang sama, jenis yang sama dan semuanya sama... Tapi harga berbeza sangat-sangat...


RM199 dan RM337... Murah ke tak??? Korang pun boleh fikir sendiri... =) Madela ni jual kat CityOne Mall, Kuching... Kalau nak brand yang lebih bagus, Avent pun ada... tapi tak mampu rasanya sebab Avent terlampau mahal... Actually, kalau betul-betul nak jimat, brand Anakku pun ada... Hari tu jumpa dalam Rm50++ je...
Tapi, bila fikir balik....benda murah, kualiti pun kurang... Nanti sekejab pakai dah patah dan rosak... kena beli lagi... Kalau dah asyik beli, berkali-kali beli harga pun akan jadi lebih kurang dengan yang mahal... Jadi lebih baik beli yang mahal sikit dan kualiti terjamin... Betul tak??? Untuk permulaan ni, saya beli yang manual dulu... kalau ada rezeki boleh tambah lagi satu yang elektrik... (^_^)

Hujung tahun ni banyak kawan-kawan saya yang akan melahirkan anak... Mesti akan cari benda yang sama jugak... Jadi... Jom lah kita berjimat... (^_^)

Take Care People... =)

No comments:

Istighfar

ISTIGHFAR, kalimah yang sangat pendek, memiliki makna yang sangat dalam, sangat indah dalam hidup kita dan memiliki 2 makna.

1. Setiap kali kita mengucap Astagfirullahal'adzim, bererti kita memohon ampun dan maaf daripada Allah, minta ditutupkan aib kita. Semakin kerap kita beristighfar, semakin bersihlah kita dari dosa, kesalahan dan keaiban. Sebab itu Allah menyukai hamba yang beristighfar, kerana tak satu pun antara kita yang bersih dari dosa. Maka beristighfarlah agar Allah mengampuni dosa, kesalahan dan menutupi aib kita.

2. Setiap kali beristighfar, bererti kita brsungguh2 mohon daripada Allah agar memperbaiki hidup kita, menguatkan aqidah kita, membuat kita nikmat dalam ibadah khusyuk dan menjadikan akhlaq kita mulia.

Wallahualam~~~