Tuesday, September 10, 2013

Cara Tukar Format 3ga ke mp3

Assalamualaikum... Dari hari tu dok bercari dan download macam-macam software converter untuk tukarkan format voice "3ga" ke "mp3" supaya dapat edit jadi ringtone handset... Rupa-rupanya senang je keja tu... Alahaiiii~~~ tak perlu apa-apa converter pun mak cik oiii~~~ (=_=)
Macam mana nak buat??? Ikut je step 1 sampai 5 macam gambar kat bawah... Tapi, sebelum tu file yang nak di tukar tu kenalah di pindahkan dari handset ke komputer yerr... Yang kaki komputer tu dah tau la kot, tapi yang slow macam saya ni baru je tau... =P

Copy file ke komputer

"Right click" dan "Rename"

"Rename" kat bahagian biru sahaja... Type "mp3"

Lepas "Rename", tekan "Enter" dan klik "Yes" pada arahan

Dah siap... Format file dah jadi "mp3"... (^_^)

Nama file tu "wedding perform" sebab tu lagu yang saya record untuk persembahan En.Suami masa kitorang bersanding dulu... (^_^) Selamat mencuba... Hehe~~~


No comments:

Istighfar

ISTIGHFAR, kalimah yang sangat pendek, memiliki makna yang sangat dalam, sangat indah dalam hidup kita dan memiliki 2 makna.

1. Setiap kali kita mengucap Astagfirullahal'adzim, bererti kita memohon ampun dan maaf daripada Allah, minta ditutupkan aib kita. Semakin kerap kita beristighfar, semakin bersihlah kita dari dosa, kesalahan dan keaiban. Sebab itu Allah menyukai hamba yang beristighfar, kerana tak satu pun antara kita yang bersih dari dosa. Maka beristighfarlah agar Allah mengampuni dosa, kesalahan dan menutupi aib kita.

2. Setiap kali beristighfar, bererti kita brsungguh2 mohon daripada Allah agar memperbaiki hidup kita, menguatkan aqidah kita, membuat kita nikmat dalam ibadah khusyuk dan menjadikan akhlaq kita mulia.

Wallahualam~~~