Thursday, August 14, 2014

2014...Paling jarang nak update BLOG...

Assalamualaikum... Tahun ni rasanya dapat dikira berapa kali je saya ada update blog. Sibuk? Agaklah... Huhu... Kalau tak update terus, sayang pulak sebab blog ni dah lama buat.. Hari ni saya ada kelapangan, jadi saya nak update satu persatu cerita yerrr... Kalau keluar update melambak-lambak, janganlah marah dan bising pulak. Ignore je auto update tu, sebab hari ni memang saya nak tulis lebih sikit. Yelaaa...dah berbulan tak tulis apa-apa dan semua cerita hanya terpendam dalam folder Picture kat telefon...

Ok...Close update kat sini... nak mulakan yang lain pulak... =)

Iklan gardenia sekejab oleh Si tomey Areej... (^_^)v



No comments:

Istighfar

ISTIGHFAR, kalimah yang sangat pendek, memiliki makna yang sangat dalam, sangat indah dalam hidup kita dan memiliki 2 makna.

1. Setiap kali kita mengucap Astagfirullahal'adzim, bererti kita memohon ampun dan maaf daripada Allah, minta ditutupkan aib kita. Semakin kerap kita beristighfar, semakin bersihlah kita dari dosa, kesalahan dan keaiban. Sebab itu Allah menyukai hamba yang beristighfar, kerana tak satu pun antara kita yang bersih dari dosa. Maka beristighfarlah agar Allah mengampuni dosa, kesalahan dan menutupi aib kita.

2. Setiap kali beristighfar, bererti kita brsungguh2 mohon daripada Allah agar memperbaiki hidup kita, menguatkan aqidah kita, membuat kita nikmat dalam ibadah khusyuk dan menjadikan akhlaq kita mulia.

Wallahualam~~~