Tuesday, January 6, 2015

My 27th Birthday... Part 2... Speechless...

Asaalamualaikum... Selamat datang ke bahagian 2... =) Ni sambungan yang saya tulis semalam... Kalau menyampah, jangan baca sebab saya memang suka menulis... Menulis novel memang tak pandai, cuma pandai tulis merapu macam ni je... Kalau ni novel, kan dah boleh buat duit... (^____^)

Entry Semalam Part 1 >>>BOLEH KLIK SINI<<< kalau nak baca... =)

Sepanjang hari semalam memang banyak dugaan... Ada je masalah yang tak kena sampai rasa down pun ada kalau nak difikirkan sangat. Tapi saya ni jenis tak suka fikir masalah. Apa yang jadi pun biar berlalu ikut aliran... Tak perlu nak perah otak berfikir, sebab nanti memang ada jalan penyelesaian secara spontan... Kalau terlalu fikirkan, boleh jadi semak otak dan stress... Tak suka stress-stress...sebab saya ni baran. Kalau stress memang nak marah memanjang... Dah tua ni nak cool down sikit... huhu~~~

Perkara buruk terakhir terjadi semalam adalah kereta En.Suami terbabas ke bahu jalan di simpang keluar bulatan... Alhamdulillah takde apa jadi dan kereta pun takde rosak. Cuma tayar tergelincir ke tebing jalan sebab jalan licin lepas hujan... Masa tu, saya takde dalam kereta sebab saya dah dihantar ke rumah bila En.suami kata dia nak buat surprise dan tak nak saya ikut.. Okay.. Baeklah... =)


Pasal surprise, tak nak lah cerita lebih-lebih... =) Cuma Happy sebab en.suami bagi hadiah untuk bekalan akhirat... Alhamdulillah... Sebab dah lama inginkan, tapi tak terbeli jugak... Akhirnya en.suami hadiahkan sempena hari lahir... Selain untuk bekalan saya, tu saham en.suami jugak... Selagi saya pakai, selama tu jugaklah pahala en.suami masuk... =) InsyaAllah akan saya guna sampai bila-bila... Telekung jubah berlengan, tak perlu kain lagi sebab dah panjang sampai kaki. Guna stokin je kalau takut terselak... =) Suka sangat...dan memang surprise bila hadiah tu memang benda yang kita idamkan... Selain tu, jam tangan Bonia Seramic Pink.. Dah lama jugak saya tak pakai jam tangan sejak jam Anniversary 2 tahun lepas rosak... =( Sekarang dah ada ganti baru... (^_^)

Telekung jubah berlengan... =)

Semalam... Dinner bukanlah di restoran... =) En.Suami ajak pergi The Beach Seafood... Salah satu makanan yang saya suka makan... Seafood!!!! (^_^) Tempat ni pun dah lama tak pergi... Dekat nak 2 tahun jugak rasanya... Kali terakhir pergi sewaktu Hari Ibu Mei 2012... Saya ingat sebab pernah tulis kat blog jugak... =)




Hidangan semalam... =) Sedappp!!!

Masa tu masih berkawan je dengan En.Suami... Ehem2... Berkawan??? Yup!! Sebab kami tak couple... Tiba-tiba rasa sayang, En.Suami ajak kawen....

Hari ni kata nak ajak kawen >>> Bagitau parent >>> Esok lusa uruskan pertukaran agama En.suami >>> Mula belajar agama >>> Interview nikah >>> 3 minggu lepas tu akad nikah >>> 3 bulan kemudian baru bersanding sebab kumpul duit dulu... Simple kan?? Yess!!! Simple... Islam ni tak menyusahkan... Segalanya senang kalau kita sendiri tak menyusahkan diri... yang susah tu manusia, semua perkara nak buat sebab nak tunjuk sesama manusia, perkara wajib memang lupa dan jauh dah kelaut... huhu~~ Apapun, semua tu ikut kehendak masing-masing... Sebab ada yang kata sekali seumur hidup... Baeklah~~... =)

Jubah Glitter Hadiah Adik... =) Cantik... =)
Back to topic... Birthday celebration... Terima kasih buat en.suami tersayang... Lately, en.suami memang suka buat surprise... Kalau dulu-dulu takde maknanya dia nak buat surprise...sebab tak tau benda-benda macam ni.. En.suami kata dia baru pandai sebab belajar dari cara saya... Saya selalu buat surprise kat dia, jadi dia belajar dari situ.... Alhamdulillah... Walaupun tak pandai, tapi tetap nak belajar dan nak cuba buat sesuatu untuk menghargai dan gembirakan hati saya...



Tapi... sebesar mana pun hadiah... Kesetiaan dan kasih sayang suami adalah segala-galanya... 


Dan...Tetap tak dapat menandingi hadiah kurniaan Allah buat kami... Eldrime Areej Bin Eldrine Addin.... I Love You Sayang Areej... =) 


Take care people... =)

2 comments:

azslyna said...

Alhamduliilah..semoga berbahagia till jannah sis n sukses dlm bisnes

Nurhayati Morshidi said...

Makseh kak... =) amin. =)

Istighfar

ISTIGHFAR, kalimah yang sangat pendek, memiliki makna yang sangat dalam, sangat indah dalam hidup kita dan memiliki 2 makna.

1. Setiap kali kita mengucap Astagfirullahal'adzim, bererti kita memohon ampun dan maaf daripada Allah, minta ditutupkan aib kita. Semakin kerap kita beristighfar, semakin bersihlah kita dari dosa, kesalahan dan keaiban. Sebab itu Allah menyukai hamba yang beristighfar, kerana tak satu pun antara kita yang bersih dari dosa. Maka beristighfarlah agar Allah mengampuni dosa, kesalahan dan menutupi aib kita.

2. Setiap kali beristighfar, bererti kita brsungguh2 mohon daripada Allah agar memperbaiki hidup kita, menguatkan aqidah kita, membuat kita nikmat dalam ibadah khusyuk dan menjadikan akhlaq kita mulia.

Wallahualam~~~