Friday, February 6, 2015

I Miss Them...

Rindu.... Huhuhu~~~ Rindu dengan zaman student & kawan-kawan... -_- Semua dah berkerjaya skarang... Bila nak Reunion?? Dapat ke?? Sebab tgk FB, ada yang kerja luar negara.... dan... ada jugak yang dah lost contact... Kenangan zaman belajar adalah perkara yang paling best dan tak dapat dilupakan... Betul tak??? Rindunyaaaaaaaaaa....... =/No comments:

Istighfar

ISTIGHFAR, kalimah yang sangat pendek, memiliki makna yang sangat dalam, sangat indah dalam hidup kita dan memiliki 2 makna.

1. Setiap kali kita mengucap Astagfirullahal'adzim, bererti kita memohon ampun dan maaf daripada Allah, minta ditutupkan aib kita. Semakin kerap kita beristighfar, semakin bersihlah kita dari dosa, kesalahan dan keaiban. Sebab itu Allah menyukai hamba yang beristighfar, kerana tak satu pun antara kita yang bersih dari dosa. Maka beristighfarlah agar Allah mengampuni dosa, kesalahan dan menutupi aib kita.

2. Setiap kali beristighfar, bererti kita brsungguh2 mohon daripada Allah agar memperbaiki hidup kita, menguatkan aqidah kita, membuat kita nikmat dalam ibadah khusyuk dan menjadikan akhlaq kita mulia.

Wallahualam~~~