Thursday, August 27, 2015

Blurrr... Mana Nak Sarapan?

Setiap Pagi... Bila dah nak sampai pejabat... Soalan yang sama akan timbul... Bertahun-tahun... MANA NAK SARAPAN?? Sampai saya sendiri dah naik stress nak jawab... Dah tak boleh nak fikir mana tempat best untuk sarapan...

Kuching...Fikirlah sendiri kat mana... Saya pun tak tau... Pusing-pusing, tempat tu jugak di pergi... Last-last duduk & minum teh peng sebab tekak dah muak nak makan benda yang sama.. TAPI...tetap nk pergi jugak, sebab suka duduk kat kedai pagi-pagi lepak... Hihihihi~~~~


Take Care People.. =)

No comments:

Istighfar

ISTIGHFAR, kalimah yang sangat pendek, memiliki makna yang sangat dalam, sangat indah dalam hidup kita dan memiliki 2 makna.

1. Setiap kali kita mengucap Astagfirullahal'adzim, bererti kita memohon ampun dan maaf daripada Allah, minta ditutupkan aib kita. Semakin kerap kita beristighfar, semakin bersihlah kita dari dosa, kesalahan dan keaiban. Sebab itu Allah menyukai hamba yang beristighfar, kerana tak satu pun antara kita yang bersih dari dosa. Maka beristighfarlah agar Allah mengampuni dosa, kesalahan dan menutupi aib kita.

2. Setiap kali beristighfar, bererti kita brsungguh2 mohon daripada Allah agar memperbaiki hidup kita, menguatkan aqidah kita, membuat kita nikmat dalam ibadah khusyuk dan menjadikan akhlaq kita mulia.

Wallahualam~~~