Tuesday, February 2, 2016

Happy 24th Birthday Adik

27 Januari 2016 lepas... Adik bongsu dah 24 tahun... Bongsu tuuu... Macam tak percaya sekarang semua dah besar... Ingatkan masih kecik sebab mak masih layan kami semua macam budak kecik.. Walaupun saya yang dah beranak ni pun mak masih layan macam budak-budak... ^_^


Nak buat kek simple macam kat bawah ni pun payah... Sebab bahan deko semua dah masuk stor... hihi... Macam ni boleh laaa...yang penting kek sedap... (^_^)


Sekarang ni kakak dah takde buat bisnes lagi... Jadi takde side income untuk sponser macam-macam.. Sekadar buat kek birthday je untuk si bongsu sorang ni (MULIA)... Adik sorang lagi (EZI) sempat saya buat surprise untuk dia tahun lepas.. Yela, income masih banyak masa tu... Harap adik-adik faham lah... =) Apa pun, yang penting happy bila bersama family...

Ni gambar surprise untuk Ezi tahun lepas yang saya takde update kat blog... Sebab tahun 2015 memang pack dan sibuk memanjang... (^_^) Masa tu, Ezi memang dah kerja kat PutraJaya, jadi nak buat dirumah memang tak lah. Jadi kami plan buat surprise dan tempah kek dari baker KL je... Kek comel tu saya tempah dari baker ni --->>> CakeliciousMY



Sekarang ni Mulia semester terakhir Ijazah kat UiTM Shah Alam... Ezi pulak memang dah kerja (Kontrak), sekarang menunggu keputusan temuduga akhir "Inspektor Polis" pada bulan April ni... Semoga semuanya berjaya dan apa saja doa mereka dimakbulkan... Amin...


No comments:

Istighfar

ISTIGHFAR, kalimah yang sangat pendek, memiliki makna yang sangat dalam, sangat indah dalam hidup kita dan memiliki 2 makna.

1. Setiap kali kita mengucap Astagfirullahal'adzim, bererti kita memohon ampun dan maaf daripada Allah, minta ditutupkan aib kita. Semakin kerap kita beristighfar, semakin bersihlah kita dari dosa, kesalahan dan keaiban. Sebab itu Allah menyukai hamba yang beristighfar, kerana tak satu pun antara kita yang bersih dari dosa. Maka beristighfarlah agar Allah mengampuni dosa, kesalahan dan menutupi aib kita.

2. Setiap kali beristighfar, bererti kita brsungguh2 mohon daripada Allah agar memperbaiki hidup kita, menguatkan aqidah kita, membuat kita nikmat dalam ibadah khusyuk dan menjadikan akhlaq kita mulia.

Wallahualam~~~