Monday, August 29, 2016

Suicide Squad Review


SUICIDE SQUAD...!!! 2 jam 10minit... Review... Macam biasa, budak kecik umur 2 tahun 10 bulan ni memang ikut kalau tengok wayang... Salah satu hobi dan minat dia... 😄


1st... Saya sendiri tertanya-tanya, cerita apa tu... Tak fames langsung bunyi tajuk nya... Rupanya dh ada komik, rajin pulak saya search google... 😵 Saya sorang tak tau ke memang banyak yang x tau? Kalau nak faham lebih, kena baca komik katanya... Malas la nak baca, tengok je movie... 😝


Cerita ni best.... 4🌟🌟🌟🌟/5 
Watak gila dalam crita ni ada 6 orang, 7 termasuk Joker... Tapi Joker tak kira sebab tu menyampuk je, sama macam Batman dan The Flash... Watak menyemak tp lucu jugak la... Hihi...

1. Elite hitman Deadshot
2. Former psychiatrist Harley Quinn
4. Opportunistic thief Captain Boomerang
5. Humanoid crocodilian Killer Croc,
6. Specialized assassin Slipknot

Nak kat Hero, takde hero pun... Takde keistimewaan sangat kuasa diorang ni... Kalau lawan pun memang gerenti kalah... Cerita ni best sebab semangat pasukan diorang dan masing-masing ada kisah hidup yang tersendiri dan menarik... Kalau nak tau lebih, tengok lah sendiri ye...

Take Care People... =)

No comments:

Istighfar

ISTIGHFAR, kalimah yang sangat pendek, memiliki makna yang sangat dalam, sangat indah dalam hidup kita dan memiliki 2 makna.

1. Setiap kali kita mengucap Astagfirullahal'adzim, bererti kita memohon ampun dan maaf daripada Allah, minta ditutupkan aib kita. Semakin kerap kita beristighfar, semakin bersihlah kita dari dosa, kesalahan dan keaiban. Sebab itu Allah menyukai hamba yang beristighfar, kerana tak satu pun antara kita yang bersih dari dosa. Maka beristighfarlah agar Allah mengampuni dosa, kesalahan dan menutupi aib kita.

2. Setiap kali beristighfar, bererti kita brsungguh2 mohon daripada Allah agar memperbaiki hidup kita, menguatkan aqidah kita, membuat kita nikmat dalam ibadah khusyuk dan menjadikan akhlaq kita mulia.

Wallahualam~~~