Tuesday, August 16, 2016

Worth BURN RM2k For ***

Assalamualaikum... Dh lama menyepi dan takde masa nak update entry... Lagipun takde topik nak update... Hari ni ada cerita sikit, duit tiket RM2k burn sebab cancel trip ke Korea 18 Ogos 2016 ni... It's worth and I have my own reason... Diharapkan pengorbanan tu berbaloi... Kenapa?? nanti bila masa dah sesuai akan saya ceritakan jugak... Hopefully Happy Ending... Penuh drama ni... Sebab jadi persoalan jugak, RM2k tu bukan sikit... YELAAA...untuk ORANG KAYA secubit je RM2k tu, tp untuk orang biasa macam saya ni, BESARRR GILAAAA tau tak? Lepas beli susu dan pampers Areej selama 4 bulan... Huhu... 

Sebenarnya nak mintak AA refund duit tiket tu, tak dapat semua, sikit pun jadilah... Salah satu caranya, minta surat pengesahan dari doktor dan declare sakit untuk dijadikan sebab tak boleh terbang. TAPI, tak nak lah berbohong macam tu... Nanti tak pasal-pasal Allah bagi sakit betul-betul baru padan dengan muka... Cara lain tak pasti pulak, sebab tu je cara yang kawan-kawan bagitau...

CONFIRM cancel dah... =)
Bila ditanya kenapa CANCEL?? Jenuh jugak nak jawab... Simple je jawapan, duit tak cukup nak melancong... Hihihi... Logik la kan, sebab kalau takde lebih RM5k, sy tak jamin untuk pegi... Memanglah belanja tak habis pun RM5k tu kalau berjimat cermat, TAPI jangan lupa... Awak tu pergi jauh, apa-apahal emergency, duit tu perlu tau... InsyaAllah kalau ada rezeki tak kemana... Sekarang tak nak kecoh lagi... Nanti masa sesuai sy ceritakan kenapa cancel trip Korea tu... SMILEEE!!!!! (^_^)

Jadi, memandangkan trip jauh dah cancel, buat last minit plan untuk trip dekat-dekat je... 18 Ogos 2016 tetap terbang, tapi kami gerak ke CAMERON HIGHLAND... =) Last 2014, saya dan suami dah pergi ke Cameron, tapi tanpa Areej... Kali ni datang bawa Areej sekali... Pengalaman yang berbeza walaupun datang untuk kali kedua...


Tak sabar nak bawa Areej holiday... (^_^) Doakan yang terbaik ye... =)

Take Care People... Assalamualaikum...

No comments:

Istighfar

ISTIGHFAR, kalimah yang sangat pendek, memiliki makna yang sangat dalam, sangat indah dalam hidup kita dan memiliki 2 makna.

1. Setiap kali kita mengucap Astagfirullahal'adzim, bererti kita memohon ampun dan maaf daripada Allah, minta ditutupkan aib kita. Semakin kerap kita beristighfar, semakin bersihlah kita dari dosa, kesalahan dan keaiban. Sebab itu Allah menyukai hamba yang beristighfar, kerana tak satu pun antara kita yang bersih dari dosa. Maka beristighfarlah agar Allah mengampuni dosa, kesalahan dan menutupi aib kita.

2. Setiap kali beristighfar, bererti kita brsungguh2 mohon daripada Allah agar memperbaiki hidup kita, menguatkan aqidah kita, membuat kita nikmat dalam ibadah khusyuk dan menjadikan akhlaq kita mulia.

Wallahualam~~~