Monday, October 24, 2016

Areej 3rd Birthday party

Assalamualaikum... 15 Oktober 2016 lepas celebrate Birthday Areej yang ke 3 tahun... Actual date pada 21 Oktober 2016, tapi dipercepatkan kebetulan adik bersama tunangnya balik kuching dan rumah agak meriah. Kalau adik dah pulang putrajaya nanti, rumah akan sunyi... Kesian pulak Areej celebrate birthday sorang-sorang...

Surprise Egg Cake
Berry & White Chocolate Frosting Butter Cake
Comel kannnnn kek Areej yang ada Surprise Egg tu... Areej minat gila kat surprise egg, sebab tu saya buat kek comel tu untuk dia... Alhamdulillah Areej seronok & excited sangatttt... 1st time jugak lah Areej betul-betul ada kek birthday, sebab sebelum ni saya asyik tak sempat je nak buat kek untuk Areej... Kesian anak tu... =(
Last year, 2015, adik yang buatkan kek untuk Areej... Walaupun simple, tapi tetap nampak comel... =)

Areej's Little Aquarium
Semua kek Areej comel-comel belaka kan... Hihi...
Semoga ELDRINE AREEJ BIN ELDRINE ADDIN membesar menjadi anak yang soleh, sempurna dunia dan akhirat... Amin...
Beberapa gambar sekitar majlis hari lahir Areej... Lauk pauk tu Mak dan Adik saya yang masak ye... Saya ni tak pandai masak, minta maaf ye semua... Yang penting sedappppppppp..... =)






Lukman pun Birthday boy jugak pada 4/10/2016, tunang adik (Nureziyati)
Alhamdulillah, majlis sederhana je tapi seronokkkkk sangat dan syukur dapat gembirakan hati Areej... =)

No comments:

Istighfar

ISTIGHFAR, kalimah yang sangat pendek, memiliki makna yang sangat dalam, sangat indah dalam hidup kita dan memiliki 2 makna.

1. Setiap kali kita mengucap Astagfirullahal'adzim, bererti kita memohon ampun dan maaf daripada Allah, minta ditutupkan aib kita. Semakin kerap kita beristighfar, semakin bersihlah kita dari dosa, kesalahan dan keaiban. Sebab itu Allah menyukai hamba yang beristighfar, kerana tak satu pun antara kita yang bersih dari dosa. Maka beristighfarlah agar Allah mengampuni dosa, kesalahan dan menutupi aib kita.

2. Setiap kali beristighfar, bererti kita brsungguh2 mohon daripada Allah agar memperbaiki hidup kita, menguatkan aqidah kita, membuat kita nikmat dalam ibadah khusyuk dan menjadikan akhlaq kita mulia.

Wallahualam~~~