Thursday, January 26, 2017

Dia Dalam Rahimku!!!

Alhamdulillah... 

Tak dapat nak diungkapkan dengan kata-kata apa perasaan masa ni... Penantian hampir 3 tahun untuk anak ke-2 akhirnya Allah makbulkan... Saya sendiri tak pasti apa masalah sampai susah sangat nak lekat, saya pun tak pernah cek... Cuma sentiasa mengharap satu hari saya akan mengandung lagi... Akhirnya... Allah bagi saya peluang lagi sekali... Kawan dan adik kepada Areej... Semoga dipermudahkan dan bakal anak ni membesar dengan sempurna di dalam rahim saya... Amin...


Tarikh haid saya yang lepas, 28 Disember 2016. Semalam lambat sehari sy terus cek, dapat 2 line. Takut nak terlalu yakin, hari ni saya cek lagi sekali... Masih 2 line... Syukur... 

Sebelum ni, hampir setiap bulan saya cek, semua nya berakhir dengan 1 line dan hampa... Memandangkan dah confirm 2 line, rasanya dah boleh daftar buku pink... baru 4 minggu... Risau sangat sebab trimester pertama sangat perlu berjaga-jaga...

TOLONG doakan semuanya dipermudahkan dan bakal anak ini membesar dengan sihat kat dalam rahim saya... 


SYUKUR... ya Allah.....

No comments:

Istighfar

ISTIGHFAR, kalimah yang sangat pendek, memiliki makna yang sangat dalam, sangat indah dalam hidup kita dan memiliki 2 makna.

1. Setiap kali kita mengucap Astagfirullahal'adzim, bererti kita memohon ampun dan maaf daripada Allah, minta ditutupkan aib kita. Semakin kerap kita beristighfar, semakin bersihlah kita dari dosa, kesalahan dan keaiban. Sebab itu Allah menyukai hamba yang beristighfar, kerana tak satu pun antara kita yang bersih dari dosa. Maka beristighfarlah agar Allah mengampuni dosa, kesalahan dan menutupi aib kita.

2. Setiap kali beristighfar, bererti kita brsungguh2 mohon daripada Allah agar memperbaiki hidup kita, menguatkan aqidah kita, membuat kita nikmat dalam ibadah khusyuk dan menjadikan akhlaq kita mulia.

Wallahualam~~~