Friday, January 6, 2017

My 29th Birthday Celebration

Assalamualaikum... 5 Januari 2017... Genab 29 tahun umur saya... Syukur Allah masih bagi peluang untuk bernafas dan meneruskan hidup untuk terus bersama-sama orang tersayang serta menambah segala amalan yang perlu...


Seperti tahun-tahun sebelum ni. Addin memang suka buat surprise... Mungkin sebab terikut-ikut dengan cara saya sendiri yang suka surprisekan dia... ^_^


Portico Patisserie... Portico Restaurant & Bar... Terletak kat pusat bandar Kuching dan agak mudah dijumpai. WAZE je memang dah ada kat dalam peta Malaysia... 😆 Portico ni menyediakan makanan barat dan ada KEK jugak tau... Ala-ala secret resipi gitu... 😆

Saya tak jangka Addin nak bawa ke sini. Biasanya Addin mesti bawa ke tempat yang kami pernah makan. Sebab Addin tahu saya ni agak cerewet tentang rasa makanan. Kalau tak pernah pergi, maksudnya tak pasti lagi tempat tu sedap atau tidak. Tapi kali ni Addin agak pasti, sebab kami sama-sama pernah tengok orang post pasal tempat ni kat FB sebelum ni dan semua komen sangat sedap... =)

Surprise dia nak bawa sampai ke sini sangatlah STRESS... 😭 Dalam keadaan saya yang memang kelaparan, belum makan apa-apa sejak tengah hari, pening kepala dah masuk angin. Di ajak pulak berpusing-pusing dalam kesesakan jalan raya. Dah tu dia singgah masuk kat kedai Steam Boat, duduk dengan harapan saya nak makan. Rupanya dia acah-acah je dan masuk dan balik semula kereta... Hurmmm...memang marahlah sebab kepala saya berdenyut-denyut penuh angin lapar... 😒
Rasa hati nak marah, tapi kenangkan hari lahir sendiri dan dah pasti Addin memang nak kenakan saya, jadi bersabar je lah dan tutup mata tidur untuk hilangkan pening...

Dalam selesa pejamkan mata dan rehat, kereta pun berhenti. Rupanya lokasi tak jauh dari tempat steamboat yang kami singgah tadi...  Portico Restaurant & Bar... Sukanya kat dalam hati, pusing muka tempat lain senyum... hahahaha...


Siapa sangka Addin pandai buat surprise baloon bagai... 😜 Sampai saya tanya, dia suruh kawan saya >> Sweet Surprise << team ke yang buat? Rupanya tak, petang tu dia bawa Areej keluar beli baloon dan sediakan semua kat Portico... Terharunya... 😭😭😭



MAKANAN DAN KEK kat sini semua SEDAPPPPP!!!!! 
Addin tempah Chicken Moscow untuk saya, Lamb Shank untuk dia dan Musroom Soup untuk Areej... Tak tau nak describe sedap tu macam mana, datang dan cubalah sendiri... Yang pasti saya SUKA mushroom sup... 😃😃 Cuba ye kalau tak pernah lagi ke sini... 😃


Terima Kasih buat Addin, ahli keluarga dan kawan-kawan yang sentiasa ada bersama saya... Semoga tahun ni dipermudahkan segala urusan dunia dan akhirat... Diberikan kesihatan yang baik dan dikelilingi dengan orang yang baik-baik... 
Terima kasih jugak buat hadiah ni, KASUT SKECHERS idaman hati dari Abang Najib dan JAM TANGAN dari Addin... Sekurang-kurang nya WISHLIST saya dh tercapai 2 dengan FREE... hihihi...


Bukan main lagi surprise untuk hadiah-hadiah ni... Sabar je lah... Yang penting saya dah dapat... hihihi...
Assalamualaikum.... Take Care People... 😃

No comments:

Istighfar

ISTIGHFAR, kalimah yang sangat pendek, memiliki makna yang sangat dalam, sangat indah dalam hidup kita dan memiliki 2 makna.

1. Setiap kali kita mengucap Astagfirullahal'adzim, bererti kita memohon ampun dan maaf daripada Allah, minta ditutupkan aib kita. Semakin kerap kita beristighfar, semakin bersihlah kita dari dosa, kesalahan dan keaiban. Sebab itu Allah menyukai hamba yang beristighfar, kerana tak satu pun antara kita yang bersih dari dosa. Maka beristighfarlah agar Allah mengampuni dosa, kesalahan dan menutupi aib kita.

2. Setiap kali beristighfar, bererti kita brsungguh2 mohon daripada Allah agar memperbaiki hidup kita, menguatkan aqidah kita, membuat kita nikmat dalam ibadah khusyuk dan menjadikan akhlaq kita mulia.

Wallahualam~~~