Tuesday, September 19, 2017

My Love Birthday... 30th & 65th...

Assalamualaikum...

Bulan Ogos antara bulan yang penting dalam kalendar setiap tahun... Kenapa?? Sebabbbb... ^_^
Birthday Arwah bapa (1/8)
Birthday abang sulung, Zamri (4/8)
Birthday Emak (12/8)
Birthday suami tersayang, Addin (20/8)

Macam kebetulan je kan? Tapi best sebab boleh buat sambutan sekali jalan & pilih mana-mana satu tarikh yang sesuai untuk diadakan sekali... Hihi...


Tahun ni yang tinggal bersama hanya mak & Addin... Jadi saya pilih tarikh mak pada 12/8/2017 untuk buat sambutan dan surprise hari lahir Mak dan Addin..



Seperti biasa, dekorasi dan surprise dibuat oleh >>>> Sweet Surprise Kuching <<<< . Saya pelanggan setia mereka sebab harga yang berpatutan dan dekorasi yang menarik...
Lokasi makan malam, saya pilih >>> Kueh Pedia <<< sebab tu tempat kegemaran Addin dan western food kat situ sedapppppp sangat... Sedap dan hidangannya dalam kuantiti yang banyak, berbaloi dengan apa yang kita bayar... ^_^

Lamb Chop blackpapper, Chicken chop mashroom, Beef Lasagna
Apa yang saya rancang malam ni, xda siapa yang tahu... Surprise memang menjadi, dan Alhamdulillah mak dan Addin gembira sangat-sangat...


Umur mak tahun ni genab 65tahun. Saya doakan mak dipanjangkan usia dan diberikan kesihatan yang baik... Mak je tinggal sebagai tempat kami bermanja selepas ketiadaan bapa... =(


Buat Addin, tahun ni dah 30 tahun... Semoga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki, dipermudahkan urusan dunia dan akhirat, dan bahagia di samping keluarga kecil kami... Ayat-ayat sweet lain, saya tak payah tulis kat sini sebab dah karang semuanya dalam surat buat Addin... Hihi... Love you till jannah sayang...


Sweet Surprise Kuching & Kueh Pedia

No comments:

Istighfar

ISTIGHFAR, kalimah yang sangat pendek, memiliki makna yang sangat dalam, sangat indah dalam hidup kita dan memiliki 2 makna.

1. Setiap kali kita mengucap Astagfirullahal'adzim, bererti kita memohon ampun dan maaf daripada Allah, minta ditutupkan aib kita. Semakin kerap kita beristighfar, semakin bersihlah kita dari dosa, kesalahan dan keaiban. Sebab itu Allah menyukai hamba yang beristighfar, kerana tak satu pun antara kita yang bersih dari dosa. Maka beristighfarlah agar Allah mengampuni dosa, kesalahan dan menutupi aib kita.

2. Setiap kali beristighfar, bererti kita brsungguh2 mohon daripada Allah agar memperbaiki hidup kita, menguatkan aqidah kita, membuat kita nikmat dalam ibadah khusyuk dan menjadikan akhlaq kita mulia.

Wallahualam~~~